Vanliga frågor & svar

FAQs

Är tofflorna verkligen bekväma? 

Ja! Och om du verkligen inte tror på oss. Ta hem dem, prova dem och om du mot förmodan inte älskar dem så erbjuder vi en 100% pengarna tillbaka-garanti

Hur gör jag för att köpa? 

Vi erbjuder en mängd olika betalningsalternativ, du kan betala med VISA & Mastercard. Du kan dessutom dela upp, betala senare eller få en faktura i sammarbete med Klarna. 

Jag köpte precis ett par tofflor, när kommer jag att få dem? 
Vi försöker vårt bästa för att leverera dem så fort som möjligt. Vi går igenom alla nya beställningar varje dag och skickar till våra leverantörer. Leveranstiden just nu är 2-3 veckor. Alla paket levereras (om möjligt) direkt till dörren. I andra fall så får du en Avi hemskickad med information så att du kan hämta hos närmaste postombud.

Vi jobbar stenhårt för att förbättra leveranstiden. Och vi kommer inom kort erbjuda leveranser inom bara 1-3 dagar. 

Alla paket skickas spårbart och uppdateras 3-5 dagar efter att din order har blivit skickad. Om du inte fått ett spårningsnummer efter 7 dagar var vänlig och kontakta oss på kundservice@mjukatofflor.se


Jag älskar inte mina tofflor, kan jag returnera? 
Vi erbjuder alltid en 100 % pengarna tillbaka-garanti. Vi ger dig 30 dagar att skicka tillbaka den till oss för full återbetalning. Du måste skicka tillbaka den på din egen bekostnad, när vi har tagit emot produkten återbetalar vi hela beloppet för ditt ursprungliga köp. Vänligen inkludera namn och ordernummer på de returnerade paketen.
Observera: Om ditt paket är på väg måste du vänta på att det kommer fram innan du får en återbetalning.

Kan jag häva mitt köp?
Du kan avbryta din beställning innan den har skickats! Alla beställlningar skickas inom 1-2 dagar. Om varan redan är skickad använd vårt enkla retursystem för att få full återbetalning.


Jag har angett en felaktig adress vad gör jag nu?
Om du har stavat fel eller automatiskt ifyllt en felaktig adress, svara helt enkelt på din beställningsinformation och uppge korrekt adress. Eller skicka oss ett på kundservice@mjukatofflor.se och uppge ordernummer och korrekt adress. 

Om den angivna adressen är felaktig kan vi ändra adressen till den korrekta inom 24 timmar. Ingen återbetalning kommer att ges efter de 24 timmarna.